EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC
spolupráce s

19. 2. 2021

Egtabite tento týden zkoumá budoucnost reklamy v televizi připojené k internetu (CTV) v Evropě u příležitosti nedávno zveřejněné studie společnosti PubMatic na toto téma. Zpráva o výzkumu, který zadala společnost Video Week Research, posuzuje vývoj reklamy v CTV v regionu a hlouběji se zaměřuje na šest evropských trhů: velkou pětku Francie, Itálie, Německo, Španělsko a Velká Británie a na Švédsko.

Dvourychlostní Evropa pokračuje kupředu

Jedním z klíčových zjištění společnosti PubMatic je jev, který můžeme popsat jako „dvourychlostní Evropa“. Zatímco velcí globální hráči se pohybují rychle a narušují evropský reklamní prostor v CTV za pomoci sjednoceného obsahu, technologie a datové infrastruktury, místní hráči se pohybují pomaleji. Menší hráči ale nejsou o nic méně aktivní v nasazování řešení televizní reklamy příští generace, protože CTV v Evropě míří od abstraktních záměrů po hmatatelná řešení.

Studie PubMatic analyzuje strukturální faktory na šesti evropských trzích s cílem pochopit rozdíly mezi nimi pro okamžité využití potenciálu reklamy v CTV.
Evropa zaostává za USA z hlediska využití reklamy v CTV, ale všechny trhy zrychlují.

Celkově respondenti studie PubMatic souhlasí, že Evropa jako region pro reklamu v CTV zaostává za Spojenými státy. Dobrá zpráva je, že za posledních 12 měsíců trhy prorazily skleněný strop inovace. Programatická řešení se posunula od dodatečného nápadu do rané fáze realizace. Během posledního roku přišlo na trh mnoho nových řešení. Hustota nabídky a poptávky je bezprecedentní na všech analyzovaných trzích. Strana prodeje teď tvoří budoucnost, kde hybnou silou dalšího růstu je programatická reklama. Strana nákupu k programatické reklamě v CTV přistupuje jako k možnosti, jak vložit do mixu vlastní data.

Napětí mezi nákupčími

Studie zkoumá výzvy reklamy v CTV a požadavek nákupčích, aby nabídky prodeje fungovaly bez třenic. Tady je zapotřebí optimalizovat, protože inventory se v současnosti nachází v několika oddělených celcích. „Tradiční televizní reklama částečně vděčí za svůj úspěch schopnosti přinášet harmonický zásah u různých vysílatelů. Naopak omezujícím faktorem pro obnovení této výhody je individuální nasazení reklamy v CTV u vysílatelů a omezení technické interoperability,“ uvádějí k tématu odborníci PubMatic.

Studie specifikuje pět klíčových oblastí, kde je třeba vývoj pro zlepšení uživatelské zkušenosti, dosažení vynikající výkonnosti pro značky a pomoc vydavatelům (a dnes i poskytovatelům obsahu v CTV) s maximálními výnosy:

  1. Je třeba zjednodušit definice pro nákupčí i prodejce pro urychlení standardních nejlepších postupů a konzistentní přístup na cestě nabídky i poptávky.
  2. Je třeba transparentně a spravedlivě standardizovat měření.
  3. Vysílatelé se musí posunout od zaměření na adresovatelná řešení v lineární televizi (např. HbbTV, set-top-boxy) k vytvoření bohatých odborných znalostí ekonomiky aplikací. To bude v budoucnu významné bojiště pro získání pozornosti spotřebitelů v CTV.
  4. Spolupráce – jednotliví účastníci trhu CTV musí pochopit, že úspěch vychází ze společného vývoje řešení a rozhodování, ne z boje o ovládnutí například dat a měření.
  5. Pro zajištění dalších výdajů je třeba další experimentování a použití programatických technologií – zejména header biddingu – a celostnějších přístupů k výnosům.
  6. Vývoj header biddingových řešení konkrétně pro CTV se považuje za základ přechodu. Na rozdíl od reklam u videa a lineární televize se reklamy v CTV dodávají v „podech“, což znamená existenci dvou a více po sobě jdoucích reklam. Aby se zabránilo přílišné expozici vůči stejné reklamě a oddělili se od sebe konkurenti, je třeba zavést pro CTV specifická header biddingová řešení. Pomohou maximalizovat výkonnost kampaní a divácký zážitek.

Je potřeba vzdělání a talenty

Pro využití jedinečných příležitostí reklamy v CTV potřebují značky a agentury investovat do rozvoje interních znalostí CTV. Bez vzdělání a talentu by nuance tohoto kanálu snížily hodnotu pro značky a tvůrce obsahu. Pro dosažení tohoto cíle musí hrát aktivní roli v definování CTV a vzdělávání širšího ekosystému specialisté, ne jen největší hráči.

Pozitivní je, že 60 hloubkových rozhovorů realizovaných v rámci studie mezi agenturami, inzerenty, vysílateli a vydavateli odhalilo, že spolu účastníci odvětví již spolupracují na vytvoření rovných podmínek a spravedlivé soutěže, a tím zvyšují hodnotu CTV.

Výzkum společnosti PubMatic The Future of CTV Advertising in Europe je dostupný v plném znění zde spolu se speciálními kapitolami o zkoumaných zemích v místních jazycích.

DALŠÍ PŘÍPADOVÉ STUDIE

BĚHEM OLYMPIJSKÝCH A PARALYMPIJSKÝCH HER NABÍZÍ FTP OTITULKOVÁNÍ REKLAM

18. 7. 2024

Francouzská televize France TV Publicité posiluje svůj závazek k sociálnímu začlenění. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) trpí v širším evropském regionu určitým stupněm ztráty sluchu téměř 200 milionů lidí. Jedná se o zdravotní problém rozšířený na celém světě a Francie není výjimkou – vážnou ztrátou sluchu trpí téměř 10 % francouzské populace. Společnost FranceTV Publicité… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

CHANNEL 4 UVÁDÍ ZPŘÍSTUPŇUJE REKLAMY A SPONZORSTVÍ PRO PARALYMPIJSKÉ HRY V PAŘÍŽI 2024

18. 7. 2024

Dosud nejpřístupnější hry Channel 4 oznámil, že všechny reklamy na jeho síti programů během paralympijských her v Paříži 2024 budou opatřeny titulky. Channel 4 se tak zavázal, že své zpravodajství z her učiní dosud nejpřístupnějším. Tento závazek navazuje na již dříve deklarovaný cíl zahrnout titulky do vysílání všech přímých přenosů z olympijských her. Reklamy s… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

SPOLEČNÉ ÚSILÍ DPG MEDIA A GAIA V BOJI PROTI PSÍM MNOŽÍRNÁM

20. 6. 2024

Množírny štěňat, kde jsou psi chováni za účelem zisku a bez ohledu na jejich dobré životní podmínky, jsou stále problémem. Belgická nezisková organizace GAIA, která se zabývá právy zvířat, se rozhodla ve spolupráci s Integreate by DPG Media zahájit proti tomuto problému působivou mediální kampaň. Kampaň nejenže výrazně zvýšila povědomí o tomto problému, získala také… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

KREATIVITA JAKO HNACÍ MOTOR: KAMPAŇ NA TIGUAN OD SPOLEČNOSTÍ VOLKSWAGEN A CANAL+ BRAND SOLUTIONS

20. 6. 2024

Tygr + leguán = Tiguan Společnost CANAL+ BRAND SOLUTIONS a Volkswagen představily kreativní kampaň pro nový Tiguan s poutavou 3D animací, která je ukázkou kreativity a inovací. Na realizaci kampaně se podílela společnost Re-mind PHD, její kreativní oddělení Fuse, agentura DDB a kreativní společnost CANAL+ BRAND SOLUTIONS, CANAL BRAND Factory. Hlavním cílem bylo vytvořit poutavou… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

ITV UVEDLA DVĚ KREATIVNÍ REKLAMNÍ PŘESTÁVKY PRO ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O SVĚTOVÉM DNI PŘÍSTUPNOSTI (GAAD)

23. 5. 2024

U příležitosti Světového dne přístupnosti (GAAD) uvedla televize ITV dva kreativní reklamní bloky, jejichž cílem je zvýšit povědomí o přístupnosti a inkluzi. Tyto reklamní bloky se objevily na ITV1 a během denní talk show „This Morning“. Vzhledem k tomu, že ve Spojeném království žije 12 milionů dospělých lidí s hluchotou, ztrátou sluchu nebo tinnitem a… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

SVĚTOVÝ DEN PŘÍSTUPNOSTI: DŮLEŽITOST ZNAKOVÉHO JAZYKA A TITULKŮ V TELEVIZI

23. 5. 2024

Na celém světě žije více než miliarda lidí se zdravotním postižením. Podle nejnovějších údajů Národního centra pro veřejné zdraví se počet lidí s diagnózou „hluchota“ v Bulharsku v roce 2022 blíží 3 000. Přestože byl teprve před třemi lety přijat zákon o znakovém jazyce, který oficiálně uznává bulharský znakový jazyk (BGSL) jako samostatný jazyk, země… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

FRANCOUZSKÉ ORGANIZACE SNPTV PŘEDSTAVILA NOVÝ VÝZKUM POZORNOSTI

18. 4. 2024

SNPTV, profesní organizace zastupující mediální domy ve Francii, se vydala na cestu, jejímž cílem bylo odhalit v čem tkví tajemství pozornosti diváků ve stále se vyvíjejícím prostředí televizní a video reklamy. V době, která se vyznačuje nebývalou fragmentací mediální spotřeby, se pochopení pozornosti spotřebitelů stalo pro zadavatele reklamy klíčovým měřítkem. Na spotřebitele denně dopadá v… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

DEGREE US: KAMPAŇ „NOT DONE YET/JEŠTĚ NENÍ HOTOVO“ S AD A OTEVŘENÝMI TITULKY

29. 3. 2024

V USA žije více než 60 milionů lidí se zdravotním postižením, ale velká část služeb, produktů a zážitků stále tuto komunitu nebere na vědomí a nebývají navržené tak, aby reflektovaly její potřeby. To ale neplatí pro značku Degree, jejíž inkluzivní obaly i reklama reflektují rovnocenné podmínky i pro osoby se zdravotním postižením. Kreativa: Degree® se… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

INOVATIVNÍ NÁSTROJ PRO PROPOJENÍ HODNOT ZNAČKY, OBSAHU A PUBLIKA OD SPOLEČNOSTI RAI PUBBLICITÀ

22. 3. 2024

Iniciativa společnosti Rai Pubblicità „Value Planning“, představená na MIM (Market Intelligence Meeting) v Madridu, má za cíl překlenout propast mezi hodnotami, které se odrážejí v mediálním obsahu, a vyvíjejícími se hodnotami vysílací společnosti. Jejich přístup představuje významný krok vpřed k pochopení toho, jak se hodnoty publika protínají s redakčním obsahem společnosti Rai. Iniciativa, vyvinutá ve… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

JAK NA EFEKTIVNÍ SPONZORING? SPONZORING NA CHANNEL 4 SALES JEDE BOMBY

21. 3. 2024

V situaci, kdy bezpečnost a transparentnost značek jsou v mediálním průmyslu prvořadým problémem, společnost Channel 4 Sales nedávno představila výsledky své exkluzivní studie Sponsorship Rocks. Tato komplexní analýza poskytuje přesvědčivé poznatky pro značky, které se pohybují ve složitém světě reklamy. Na základě téměř 240 sponzoringů a 666 vln výzkumu zahrnujících více než 400 000 diváků… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

INOVATIVNÍ REKLAMNÍ KAMPAŇ CANAL+ BRAND SOLUTIONS PRO AUDI VYTVOŘILA NA OBRAZOVKÁCH POHÁDKOVOU ZIMNÍ ŘÍŠI

15. 2. 2024

Kreativní oddělení Canal+ Brand Solutions nedávno představilo podmanivou reklamní kampaň pro nové Audi SQ8 Sportback e-tron a jeho technologii e-quattro. Kampaň je průkopnickým počinem, který v sobě spojuje technologie, kreativitu a automobilové inovace. Francouzský tým ve spolupráci se společnostmi Re-Mind PHD, Brand Content Fuse a Canal Brand Factory představil inovativní televizní kampaň prošpikovanou umělou inteligencí… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

SHOW MASKED SINGER PŘINESLA TVŮRČÍ SPOLUPRÁCI DPG MEDIA A JBC

15. 2. 2024

Zatímco důraz je kladen primárně na obchodní partnerství a spolupráce, spojení sil při prezentaci kreativity může být poměrně náročné, ale stejně tak přínosné. Tak tomu bylo i v případě partnerství mezi DPG Media a belgickým módním řetězcem JBC. Společnostem se podařila úspěšná kampaň, která spojila věhlas soutěže The Masked Singer s uvedením exkluzivní kolekce oblečení.… Pokračovat ve čtení EGTABITE 331: BUDOUCNOST REKLAMY V CTV V EVROPĚ JE BLÍZKO, ZJISTILA STUDIE SPOLEČNOSTI PUBMATIC

VŠECHNY CASE STUDIES