TELEVIZNÍ PODZIM ZAHAJUJE. NOVA, PRIMA I ČT UVÁDĚJÍ NOVINKY

26. 8. 202426. 8. 2024
V týdnu od 26. srpna přinesou zejména komerční televize Prima a Nova některé ze svých novinek pro podzimní sezónu. Odstartují například nová řada Kriminálky Anděl, reality show Honeymoon nebo se vrátí seriály ZOO a Jedna rodina.

V týdnu od 26. srpna začínají největší tuzemské televizní stanice nasazovat premiérové pořady pro letošní podzimní sezónu. V posledním srpnovém týdnu přijdou na obrazovky premiéry především hlavních komerčních rivalů, Novy a Primy. Česká televize zahájí své podzimní vysílání od neděle 1. září.

Úvodním dílem začíná od pondělí 26. srpna na TV Nova šestá řada Kriminálky Anděl. Pohled na pondělní prime-time ukazuje, že hlavní konkurenti volí na pondělí kriminální žánr. Prima naváže na léto a na podzim chce Kriminálce Anděl čelit seriálem Malý pitaval velkého města. ČT1, která zatím pondělní první prime-timové okno nechává bez premiéry, zopakuje svůj úspěšný seriál Případy 1. oddělení. A premiérovým dílem se ve vysílání TV Prima představí televizním divákům reality show Honeymoon - Líbánky k nepřežití. Vysílat se bude denně (pondělí až čtvrtek) v pozdním prime-time.

Úterní (a i čtvrteční) souboj hlavních konkurenčních kanálů se bude podobně jako v jarní sezóně odehrávat mezi seriály ZOO (Prima) a Jedna rodina (Nova). Jarní střet vyzníval v širší skupině starší 15 let pro prvně jmenovaný, zatímco v mladší skupině 15-54 byla úspěšnější Jedna rodina. Na obrazovky se oba seriály vrací od úterý 27. srpna. Lze očekávat, že diváckou přízeň si budou v těchto dnech rozdělovat především zmíněné komerční televize. ČT1 reprízuje v úterý seriál Četnické humoresky a ve čtvrtek nově zařazuje švédský seriál Černá voda.

Jistou obměnu přináší středeční hlavní vysílací čas. Nova místo reality show MasterChef Česko nabídne divákům od středy 28. srpna novou gastronomickou reality show Hell′s Kitchen, ve které soutěží profesionálové a jejich práci posuzuje Radek Kašpárek. Novinka na poli reality show si bude muset poradit s druhou řadou detektivního seriálu Dvojka na zabití (začíná rovněž 28. srpna), jejíž první řada přinášela TV Prima nadprůměrné výsledky. A čelit bude také seriálu Pustina z produkce HBO, který poprvé zařazuje ČT1.

Páteční večer bude v září na TV Prima ve znamení nové řady reality show Česko Slovensko má talent. Od 30. srpna začíná dvanáctá řada této soutěže. Konkurenční Nova zatím v tento čas vsadí na české komediální filmy, pro páteční večer ale plánuje na podzim přijít ještě se seriálem Tančírna.

Od soboty 31. srpna se představí dvě novinky. Zábavný pořad Možné je všechno (moderovaný Pavlem Zedníčkem), který nabídne Nova. Vychází přitom z úspěchu této zábavné show s účastí celebrit na Slovensku, kde ji už vysílá sesterská TV Markíza. Prima ponechává sobotní podzimní večery v detektivním žánru a od uvedeného data zahajuje vysílání druhé řady seriálu Duch. ČT1 staví sobotní zábavu na pořadu Zázraky přírody, od poloviny října pak vynese svoji hlavní kartu – novou řadu taneční soutěže StarDance.

Premiéru bude mít v neděli 1. září na ČT1 nová řada minisérie Docent. Po jejím skončení v polovině září vyplní vysílací čas repríza seriálu Devadesátky. Do doby, než ČT1 najde náhradu za pořad 168 hodin, uvidí diváci v tomto vysílacím čase reprízu seriálu Strážmistr Topinka. Nova nemění v neděli to, co ji funguje po celé prázdniny, a i v září spoléhá na reprízy Policie Modrava (později v druhém prime-timovém okně na reprízu Kriminálky Anděl). Prima zatím pokračuje v neděli s českými komediemi, které koprodukovala. Pro nedělní večery má ale připravenou novou reality hru Zrádci, kterou provede Vojtěch Kotek. Termín jejího nasazení zatím není znám.

Programový večerní plán pro září 2024


Zdroj: mediaguru.cz


Zdroj: mediaguru.cz


Další pořady zamýšlené pro podzimní vysílání přijdou na řadu v průběhu října a v druhé polovině podzimní sezóny.

Zdroj: mediaguru.cz

Načítání dalších...