DRUHÁ VLNA PODZIMNÍCH NOVINEK PŘICHÁZÍ

23. 9. 202423. 9. 2024
Na televizní obrazovky dorazili Zrádci. O diváky budou bojovat ještě Kamarádi, Taneční, Hrdina, Záhadné případy nebo StarDance.

Televize Prima uvedla v neděli 22. září první epizodu licenční taktické hry Zrádci. Původně nizozemský formát má v zahraničí nadšené fanoušky. Prima tuto novinku mohutně propaguje a s jejím nasazením počkala, až Česká televize odvysílá všechny tři premiérové díly své velmi úspěšné minisérie Docent.

Režii pořadu dostal na starost Markus Krug, mimo jiné spoluautor úspěšných internetových projektů oceněných Křišťálovou Lupou. S Jankem Rubešem například natáčel sérii Praha vs. prachy, s Kazmou vytvářel jeho One Man Show.

Ve Zrádcích skupina soutěžících každý den plní úkoly a má před sebou vidinu lákavé odměny. Má však mezi sebou zrádce, kteří každý večer pomyslně zabijí jednoho konkurenta, aby výhra nakonec připadla jim. Pokud chtějí poctiví soutěžící ve finále získat výhru, musí všechny zrádce včas odhalit a vyřadit ze hry.

„Hra nesleduje soukromí účastníků. Není o milostných vztazích, které mezi sebou mají, ani jejich osobních příbězích. Celou dobu sledujete naživo detektivku s reálnými lidmi, jejíž zápletky vznikají přímo před vámi. Jako divák víte všechno, kdo jsou Zrádci, kdo jsou Věrní, a bavíte se tím, jak si vzájemně lžou,“ řekl moderátor Vojtěch Kotek. V souladu s pravidly formátu je stylizovaný do postavy tajemného pána hradu.

Kulisy české verze Zrádců tvoří hrad Křivoklát, kde se natáčelo letos v dubnu. Jeden běžný natáčecí den trval sedmnáct hodin, náročnější pak i dvacet. Ve skupině čtyřiadvaceti soutěžících jsou například moderátoři Luděk Staněk a Jan Tuna, dále třeba také modelky nebo youtubeři jako slovenský Gogo (Daniel Štrauch). Zrádci se totiž vysílají i na Slovensku, kde je mohou sledovat diváci TV Joj.

První epizoda Zrádců soupeřila o pozornost diváků s opakováním oblíbené Policie Modrava na Nově. Veřejnoprávní ČT1 nabídla mimořádný přenos benefičního koncertu na pomoc lidem zasaženým povodněmi. O týden se kvůli tomu posouvá zahájení repríz šestidílného kriminálního seriálu Devadesátky.

Zrádci mají dvanáct přibližně hodinových dílů, vítěze se tedy dozvíme na začátku prosince. Prima dává nové díly s předstihem na svou streamovací službu Prima+. Zájem o Zrádce a další pořady chce podpořit také přes novou mobilní aplikaci Prima Zone. V aplikaci budou postupně doplňovány informace o všech soutěžících, videa ze zákulisí, bonusy, kvízy nebo ankety.

Zdroj: FTV Prima

Seriál Zoo vystřídají Kamarádi


Další velká změna čeká televizi Prima v jejím úspěšném slotu v úterý a ve čtvrtek večer. V polovině října odvysílá poslední díl romantického seriálu Zoo. Přízeň svých divaček se pokusí udržet novinkou z vesnického prostředí. Od úterý 22. října nasadí v úterý a ve čtvrtek seriál Kamarádi. Aby nedošlo k mýlce, není to ten český dětský televizní seriál z roku 1969. Děj tohoto příběhu se točí kolem tří kamarádů, kteří se vracejí do rodné vesnice.

Seriál dostal podtitul Přátelství je někdy víc než láska, v hlavních rolích účinkují Anastasia Chocholatá, David Gránský a Jan Komínek. Televize obecně naznačuje, že děj bude „emocionální jízda plná zvratů a tajemství v obyčejných mezilidských vazbách“. Podle bulvárních médií bude jednu dějovou linku tvořit souboj s bohatou rodinou, která chce skoupit všechny pozemky a ovládnout vesnici. Kvůli tomu bude proti sobě štvát starousedlíky. Trojice přátel pak bude vzájemné vztahy udobřovat.

Na další segment typických diváků Primy zacílí krimiseriál Hrdina od tvůrců úspěšné kriminálky Polda. Název vychází ze jména hlavní postavy, detektiva Adama Hrdiny v podání Jana Nedbala. V seriálu se dále objeví Kristýna Boková coby státní zástupkyně Lucie a Ondřej Malý jako major Říha. Natočeno je šestnáct dílů, kromě detektivních zápletek má dojít na nadsázku a sarkastický humor.

Postavy v seriálu vytvářejí vcelku obvyklý kontrast: domýšlivý detektiv je neřízená střela s neformálním pracovním vystupováním a štve tím nejen nadřízeného majora, ale i empatickou státní zástupkyni, která pro něj nakonec najde pochopení. Detektiv chce zároveň vyřešit svou tajemnou minulost.

Prima zatím oficiálně nekomentovala, kdy Hrdinu nasadí do vysílání, ale má to být ještě v průběhu podzimu. Nabízí se premiéra v polovině října, kdy se uzavřou druhé řady středeční Dvojky na zabití a sobotního Ducha, což jsou také zástupci detektivního žánru. Do finále dospěje i pondělní repríza Malého pitavala z velkého města, v pondělí večer však zároveň běží detektivky na Nově a na ČT1, a další krimiseriál by tak nenabízel dostatečnou alternativu pro diváky.

Zdroj: FTV Prima

Tanec na Nově i na Kavčích horách


Televize Nova v pátek 4. října odvysílá první díl seriálu Taneční, který v sobě spojuje humor, rodinné drama a romantiku. Pod režijním vedením Jiřího Vejdělka vzniklo osm epizod. „Svět je plný příběhů a návodů, jak najít lásku. Ale jak ji udržet, to už vám nikdo moc neřekne. Scenáristka Ivana Hokrová si tu práci dala,“ přiblížil námět kreativní producent Matěj Podzimek.

Manžele v podání Jitky Ježkové a Saši Rašilova kdysi spojila vášeň pro tanec, ale roky společného života a výchova dvou dětí způsobily, že „dnes jeden tančí sambu a druhý valčík“. Začnou pořádat taneční pro středoškoláky a musí zjistit, kdo vede na parketu a kdo v životě.

Nova slibuje, že výsledkem je pozitivní seriál do neklidných dob. „Plný elegance, tanečních čísel a zahraničních i českých hudebních hitů let nedávných i dávno minulých. Seriál o nejobyčejnějších, a přitom nejdůležitějších věcech, vyprávěný s úsměvem a nadějí v dobrý konec,“ dodal Matěj Podzimek.

Seriál Taneční se rafinovaně sveze na vlně popularity soutěže StarDance, kterou vysílá Česká televize. Třináctý ročník začne na ČT1 v sobotu 12. října a uzavře se 14. prosince. Zůstává moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben, tříčlennou porotu utvoří Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek.

O titul krále a královny tanečního parketu zabojují herec Filip Blažek, herečka Marta Dancingerová, spisovatel Patrik Hartl, herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek, herečka Jana Paulová, mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, zpěvák Ondřej Ruml, kuchařka Chili Ta a zpěvačka Lucie Vondráčková.

Zdroj: TV Nova

Duchařina s Donutilem


Druhou dosud nenasazenou novinkou televize Nova pro podzimní schéma je osmidílný seriál Záhadné případy. Komerční stanice s ním počítá pro nedělní večery, kde teď dokončuje reprízy čtvrté série Policie Modrava. Je tedy pravděpodobné, že premiéra Záhadných případů bude v neděli 27. října a poslední díl připadne na neděli 15. prosince.

V Záhadných případech se herec Miroslav Donutil po delší době vrací k seriálovým postavám. Hraje léčitele, bylinkáře a psychotronika v důchodu, na kterého se ostatní dívají jako na blázna. S bylinkářskou živností mu pomáhá dcera, která na věci mezi nebem a zemí nevěří a ze svého otce má legraci. Třetí klíčovou postavou je naopak duchařský nadšenec vybavený měřicími přístroji na monitorování paranormálních jevů.

Seriál vznikl v produkci společnosti Bionaut. Tvůrčí tým spolupracoval už na seriálu Dáma a Král nebo minisérii Jitřní záře, která je ke zhlédnutí na internetovém Voyu.

Zdroj: TV Nova


Zdroj: lupa.cz

Načítání dalších...