Zdroj: GettyImages.com
AKTUALITY VÝZKUM ZAHRANIČNÍ

STUDIE USA: SLEDOVANOST CTV SE VRACÍ NA PANDEMICKÉ MAXIMUM

28. 9. 202428. 9. 2024
Nová studie společnosti Wurl o CTV uvádí, že úroveň sledovanosti se blíží rekordním hodnotám a průměrná sledovanost se zvyšuje.

Studie sledování připojených televizorů ukazuje řadu povzbudivých trendů, včetně toho, že se úroveň sledování blíží rekordním hodnotám zaznamenaným během pandemie a že průměrná sledovanost roste.

Studie také poukázala na řadu přetrvávajících důvodů nespokojenosti se sledováním, včetně relativně stabilně trvající vysoké úrovně odchodu diváků. Zaznamenala také, že reklamní zatížení zůstává blízko rekordních úrovní, i když od svého vrcholu v roce 2023 mírně pokleslo.

Studie dále poskytla žebříček nejrozšířenějších programových žánrů v připojené televizi, přičemž na vrcholu žebříčku se jako nejrozšířenější obsah umístila reality show, přestože se reality show zřídkakdy umisťují v první desítce streamovaných pořadů z hlediska sledovanosti.

Zdroj: WURL


Studie společnosti Wurl neposkytla skutečné údaje o době strávené sledováním, odchodu a průměrné relaci streamování. Místo toho poskytuje index, který ukazuje trendy vzestupu nebo poklesu. Studie například uvádí, že v průměru trvá reklamní přestávka v CTV přibližně dvě minuty a obvykle zahrnuje čtyři 30sekundové reklamy. V průběhu celé hodiny jsou diváci na kanálech FAST (Free Ad-Supported Streaming TV) vystaveni přibližně devíti minutám reklamního obsahu, což je obecně mnohem méně než reklamní zátěž v sítích kabelové televize.
Tato metrika je klíčová pro pochopení rovnováhy mezi obsahem a reklamou a jejího dopadu na divácký zážitek, uvedli výzkumníci. Uvedli, že červenec 2023 dosáhl nejvyššího průměrného reklamního zatížení, a to v průměru 9,4 minuty reklamy na hodinu sledování, což je o 2,6 % více než v předchozím měsíci, který byl měsícem s druhým nejvyšším reklamním zatížením Dnešní reklamní zatížení je o 3,4 % nižší než na vrcholu, což naznačuje, že platformy zobrazují méně reklam, ačkoli jejich počet opět roste.

Výzkumníci také napsali, že „množství reklamního obsahu za hodinu přímo ovlivňuje divácký zážitek“. Nadměrná reklamní zátěž může vést k nespokojenosti diváků a únavě z reklamy, zatímco vyvážená reklamní zátěž může zvýšit zapojení diváků a požitek z obsahu. Řízení reklamní zátěže je klíčové pro zachování účinnosti reklamy. Optimální reklamní zátěž zajišťuje, že reklamy jsou zobrazovány s frekvencí, která maximalizuje jejich dopad, aniž by diváky zahlcovala. Změny v zatížení reklamou mohou ovlivnit generování příjmů Zvýšené zatížení reklamami může krátkodobě zvýšit příjmy z reklam, ale přetížení může vést k odlivu diváků, což v konečném důsledku ovlivní dlouhodobé příjmy a ziskovost platformy.

Zpráva také zjistila, že „za minutu reklamní přestávky se ztratí přibližně 4 % diváků, což znamená 8 % ztrátu během typické dvouminutové přestávky“. Výzkum společnosti Wurl však zjistil, že emocionální souznění mezi reklamou a obsahem může snížit ztrátu uživatelů až o 60 %.

Celou zprávu spolu s podrobnými doporučeními pro využití jejích zjištění naleznete zde

Zdroj: tvtechnology.com

Načítání dalších...