Zdroj: Media Club
AKTUALITY DOMÁCÍ KRÁTKÁ ZPRÁVA

MEDIA CLUB ODBAVIL CTV KAMPAŇ PŘES GOOGLE DV360

15. 10. 202415. 10. 2024
Media Club poprvé ve svém inventory spustil programatickou Connected TV (CTV) kampaň skrze Google DV360.

Media Club ve spolupráci s agenturou Wavemaker poprvé ve svém inventory spustil programatickou Connected TV (CTV) kampaň skrze Google DV360. Šlo o kampaň pro společnost dm drogerie markt na beauty produkty. Doposud se kampaně klienta realizovaly výhradně skrze platformu DSP Adform. Do mediálního mixu byla zařazena média zastupovaná obchodním zastupitelstvím Media Club a také platformy jako YouTube, Rakuten TV a další.

„Aktivací kampaně v platformě DV360 jsme si zajistili možnost holistického řízení a reportingu kampaně dohromady s dalším klíčovým CTV reklamním prostorem – YouTube. Kampaní jsme na televizních obrazovkách zasáhli přes 163 tisíc diváků a celkově jsme nakoupili 405 tisíc impresí při průměrné frekvenci zobrazení 2,5,“ říká k výsledkům Jan Kuděj, Programmatic Specialist Senior GroupM.

Nejvyšší poměr zhlédnutí a dohrání videí měl kanál prima+ s 98 %. Na druhém místě byl Rakuten TV s 92 % a na třetí příčce se umístil YouTube se 70 % dohrání. Nejvyšší počet zobrazení v průběhu kampaně dm měl YouTube (60 %). Následovala média zastupovaná Media Clubem se 32 % a zbylých 8 % se rozpustilo mezi Rakuten TV, Óčko, TCL Channel+ a Xioami TV+.

„Media Club nám svou nabídkou programatického nákupu CTV reklamy na Prima+ umožnil efektivně rozšířit zásah kampaně pro klienta dm o publikum, které již pravidelně nesleduje lineární TV vysílání. Přestože se jednalo o první nákup prima+ Connected TV reklamy prostřednictvím platformy DV360 v ČR, tak realizace kampaně proběhla bez problémů,“ dodal Jan Kuděj.

Inventory Connected TV Media Clubu se odbavuje ve vybraných médiích – ve videotéce Prima+, v HbbTV a Smart TV aplikaci televizních kanálů skupiny Prima u IPTV operátorů v odložené sledovanosti. Technologie se spouští jen v TV zařízení, kde je vysoká míra dohrání a vysoká vizibilita.

Zdroj: mediaguru.cz

Načítání dalších...