Zdroj: Asociace HbbTV
AKTUALITY KRÁTKÁ ZPRÁVA ZAHRANIČNÍ

TÉMATEM LETOŠNÍHO SYMPOZIA HBBTV BUDE NAPŘÍKLAD ADRESOVATELNÁ REKLAMA NEBO DOPAD UMĚLÉ INTELIGENCE

16. 10. 202416. 10. 2024
Asociace HbbTV zveřejnila podrobnosti o programu letošní oborové konference HbbTV Symposium and Awards 2024.

Každoroční klíčový summit odvětví HbbTV se koná 14. a 15. listopadu 2024 v Londýně a jeho spolupořadatelem je britský provozovatel platformy Everyone TV (podporovaný BBC, ITV, Channel 4 a Channel 5).

Program konference zahájí úvodními projevy předseda HbbTV Vincent Grivet, místopředseda HbbTV Jon Piesing a Jonathan Thompson, generální ředitel společnosti Everyone TV. Jako jeden z řečníků vystoupí také Paul Gray (Omdia), který bude ve své přednášce analyzovat vývoj na globálním televizním trhu a panely budou věnované diskuzím o tom, jak oslovit domácnosti využívající IP prostřednictvím aplikací operátora HbbTV.

Nasazení, monetizace, implementační výzvy a řešení s adresovatelnou reklamou na bázi HbbTV budou předmětem dalších debat, po nichž bude následovat přednáška o dopadu umělé inteligence na obchodní modely založené na HbbTV. Kombinace HbbTV s DVB-I pro úspěšné strategie IP distribuce bude předmětem dalších panelů a prezentací. Chybět nebude ani pohled na řešení na bázi HbbTV ovlivňující snížení spotřeby energie televizních a streamovacích zařízení.

Na konferenci vystoupí řečníci z řad předních hráčů na trhu: Chris Poole (BBC), Deep Halder (Everyone TV), Paul Kane (ITV), Alexis Ashley (YouView), Arne Redl (SES/HD+), William Cooper (nezávislý konzultant), Ophélie Boucaud (Dataxis), Nicole Agudo Berbel (ATVI/ProSiebenSat.1). ), Peter Neumann (ATVI), Leticia Noriega Gonzalez (TP Vision), Leander Carell (Nowtilus/Serverside. ai), Philipp Rotermund (wedotv), John Bartlett (BCi Digital), Olivier Cortambert (Yospace), Aylen Alonso Montero (TVekstra), Julian Clover (Broadband TV News), Maria Ingold (AI in Media), Marco Pellegrinato (Mediaset), Paolo Ferrara (Fincons), Ranjeet Kaur (DTG), Gordon Maynard (OnScreen Publishing), Romualdo Federico (Kineton), Paul Higgs (Huawei), Olivier Tougeron (Wiztivi), Jean-Luc Deroudilhe (Eutelsat), Robert Seeliger (Fraunhofer FOKUS), Nguyen Thi Thanh Van (Samsung) a Bob Campbell (Resillion).

Druhý den Sympozia HbbTV bude probíhat v podobě formátu nekonference, jenž se v loňském roce velmi osvědčil. Poskytne příležitost k soustředěným diskusím v menších skupinách. Účastníci budou rozhodovat o programu a tématech nekonference, aktivně ji utvářet i řídit závěry.

Zdroj: broadbandtvnews.com

Načítání dalších...