PRIMA ZOOM A REBEL ŽÁDAJÍ PRODLOUŽENÍ DTT LICENCÍ

24. 10. 202424. 10. 2024
Mediální skupina Prima a televizní skupina Pohoda chtějí nadále zajistit šíření svých programů prostřednictvím pozemního vysílání DVB-T2.

Prima se spojila pro celoplošné pozemní vysílání s Českými Radiokomunikacemi (ČRA), u nichž šíří kompletní portfolio svých programů. Na rozdíl od konkurenční Novy doposud nešíří žádný ze svých kanálů jako placený. Prima Zoom šíří svůj signál v DVB-T2 multiplexu 22, kam v horizontu několika měsíců zamíří i dva její připravované projekty – Prima Case zaměřená kriminálními případy na mladší publikum a druhá, prozatím bezejmenná stanice. O licence je již požádáno.

Televizní skupina Pohoda, kterou v minulosti vybudoval zesnulý mediální podnikatel a rocker Radim Pařízek, zažádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o prodloužení terestrické licence pro hudební stanice Rebel. Zatímco Rebelu vyprší stávající licence opravňující šířit signál prostřednictvím celoplošné DVB-T2 vysílání 10. ledna 2025, v případě Primy Zoom to bude ještě letos 26. listopadu. Prima Zoom také podala žádost o novou licenci pro satelitní vysílání.

Zdroj: mediaguru.cz

Načítání dalších...